כאשר בן משפחה שלנו נהיה סיעודי. מדובר באירוע לא נעים, שפוגע כמובן בבן המשפחה עצמו אבל גם במעגל המשפחתי שסובב אותו. בין אם מדובר באדם מבוגר שנהיה סיעודי מדרך הטבע ובין אם מדובר בצעיר שנפגע ממחלה או תאונה קשה – המשפחה כולה מתגייסת לעזור.
למשפחות רבות הנטל הזה לא קל בכלל מכיוון שלכולנו יש דברים רבים שאנחנו צריכים לעסוק בהם תוך כדי הטיפול בבן המשפחה הסיעודי. כולנו צריכים לטפל בילדים שלנו, ללכת לעבודה וכו'. לשם כך רבים פונים לעזרה חיצונית – בית אבות סיעודי או עובד זר. במאמר זה נבדוק את היתרונות והחסרונות אשר טמונים בכל אחת מהאופציות.
כמובן שהתשובה לשאלה הזאת תלויה במידה רבה באדם שלו צריך להעניק את הסיעוד. ישנם מטופלים בתפקוד גבוה שדורשים רק סיוע נקודתי בדברים מסוימים (למשל לנסוע למקום רחוק) ומצד שני ישנם כאלו שאפילו לא מסוגלים להתקלח בעצמם וזקוקים להשגחה מתמדת.
הטיפול הסיעודי דורש מהמטפל למלא את הצרכים של המטופל בכמה רמות שונות: טיפול פיסי במטופל כגון מקלחת וניוד, טיפול בבית של המטופל כגון שטיפה וקניית מצרכים, סיוע נפשי כמו דאגה ליציאות לפארק או שיחה וכמובן השגחה שוטפת כגון וידוא נטילת תרופות.
טיפול סיעודי, בוודאי כשהוא אינטנסיבי למטופל בעל יכולת תפקוד נמוכה, יכול לעלות לא מעט כסף למשפחה ולכן בדרך כלל כל המשפחה מגייסת כסף יחד לעמוד בהוצאות.
עובד זר סיעודי הוא אופציה שיש בה יתרונות רבים אך גם לא מעט חסרונות. עובד זר בדרך כלל יגור יחד עם המטופל בבית ולכן יהיה זמין עבורו כמעט כל הזמן. העובד יוכל לדאוג על המטופל ולהשגיח עליו כמעט 24/7 כך שגם אם קורה משהו בלילה – העובד יוכל לסייע למטופל.
היתרון הזה יכול להוות גם חיסרון. העובד הזר הוא אופציה יחסית יקרה מכיוון שהוא עובד כמעט כל השבוע (העובד זכאי ליום מנוחה בשבוע שבו הוא יהיה זמין בסביבת המטופל). אתם תחשבו כמעסיקים של העובד הזר על כל המשתמע מכך – הוא יהיה זכאי לכל הזכויות הסוציאליות שמעסיק מעניק לעובד.
הוצאה נוספת שיש לקחת בחשבון היא התשלום על הבאתו של העובד לארץ שיעלה בסך הכול כולל האגרות שיש לשלם סביב ה1,000 שקלים.
בית אבות סיעודי הוא אופציה נוספת שגם לה יש יתרונות וחסרונות. היתרון הבולט הוא שבבית אבות סיעודי המטופל יכול למצוא את עצמו תמיד מוקף בחברתם של אנשים שיחסית דומים לו במצבם ולכן ישאב מהם עידוד.
בית אבות סיעודי יכול להיות יקר אפילו יותר ממטפל זר אבל מצד שני ניתן לפצות על כך בעובדה שהמטופל כבר אינו גר בבית כך שניתן להשכיר את הבית או למכור אותו וכך לשלם על בית האבות.
ראשית והכי חשוב – לשאול את המטופל. לעיתים קרובות למטופל יש רצון ללכת על אחת האופציות וחובה להקשיב לו. שנית, מצבו של המטופל מטופל צעיר למשל לא ילך לבית אבות סיעודי, מטופל מבוגר שזקוק לחברה יעדיף להיות בבית אבות ולא בבית עם עובד זר. פרמטר לא פחות חשוב הוא המצב הכלכלי, יש משפחות שאחת האופציות תהיה להם פשוט יקרה מדי ואז כדאי ללכת על הזולה מבין השתיים בדרך כלל אופציית העובד הזר זולה יותר. בסופו של דבר, הכי חשוב שלכולם יהיה נוח – גם לכם וגם לבן המשפחה.
בישראל מוגנות זכויות עובד זר כמו זכויות עובד רגיל, ולכן כל עובד זר המועסק בישראל (עם/ללא אשרת עבודה) זכאי למגוון זכויות.
לקריאה נוספתאדם שאינו אזרח או תושב הארץ מוגדר בחוק כעובד זר, והעסקתו דורשת היתר העסקה לעובד זר הניתן על-ידי יחידות הסמך לעובדים זרים.
לקריאה נוספתהעסקת עובד זר באופן לא חוקי, בכל מדינה, יכולה לגרור צעדים קשים נגד המעסיק. גם בישראל, ישנן לא מעט תקנות נגד עניין זה, שיכולות להיות משמעותיות מאוד.
לקריאה נוספתמינהלת ההגירה (הידועה גם בשם יחידת האכיפה לזרים) הוקמה בשנת 2002 מתוקף החלטת הממשלה, מאחר ובאותה תקופה הגיע מספר העובדים הזרים בארץ למעל 400,000.
לקריאה נוספתהמידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מוסמך או של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.
כל הזכויות שמורות © 2013-2024