בישראל חיים למעלה מ – 50,000 נכים, קשישים וילדים מוגבלים הזכאים לגמלת סיעוד מטעם המוסד לביטוח לאומי. קשישים רבים העומדים בדרישות הזכאות לגמלת סיעוד מורשים להעסיק עובד זר סיעודי למספר שעות בשבוע מתוקף חוק הסיעוד.
במאמר הבא, תמצאו מידע מקיף אודות העסקת מטפל סיעודי זר ועל הליך קבלת גמלת סיעוד מתאימה.
סיעוד הוא תחום עיסוק המתרכז במתן סיוע ועזרה לפרט, למשפחה ולקהילה הנזקקים לטיפול צמוד, עזרה וסיוע בתפקודי היום יום ובשמירה על בריאותו הפיזית והנפשית של המטופל (סיעוד רפואי) ורמת חיים סבירה. אנשי המקצוע העוסקים בתחום זה הם לרוב: עובדים סוציאליים, פסיכולוגים, אחים ואחיות, סניטרים ומטפלים סיעודיים.
עם השנים לאור צרכי הסיעוד הגדלים של האוכלוסייה המקומית, נוצרו תחומי סיעוד מגוונים העונים לצרכיו האישיים של כל מטופל ומטופל, לרבות השירותים הסיעודיים הבאים:
מטפל סיעודי אמון על הטפול השוטף בקשיש ובצרכיו היום יומיים, לרבות: עזרה ברחצה, ניידות, הלבשה, החלפת חיתולים, האכלה, ניהול משק הבית (כגון: החלפת מצעים, כביסה, ניקיון הבית, בישול ועוד) וכן הגשת סיעוד רפואי ראשוני, כגון: האכלה בזונדה, טיפול בפצעי לחץ, החלפת קטטר ועוד.
היקף שעות עבודתו של מטפל סעודי נעות בין סיעוד שבועי של 24 שעות ביממה הכולל לינה בביתו של המטופל, לבין סיעוד יומי למספר שעות קצובות ביום.
מטרת חוק הסיעוד היא לאפשר לבני גיל הזהב להמשיך ולהתגורר בביתם ולנהל חיי קהילה, זאת תוך קבלת סיוע סיעודי בהתאם לרמת הסיוע לה הוא זקוק.
גמלת סיעוד תינתן לאדם בגיל פרישה (גבר מעל גיל 65 ואישה מעל גיל 60) התלוי בזולת לשם עשיית פעולות בסיסיות ביום יום, כאשר ישנם חמישה תנאים הקובעים את זכאותו של אדם לגמלת סיעוד והם הבאים: אזרח ישראלי בגיל פרישה, הגר בביתו ולא במוסד, אשר הכנסותיו אינן עולות על סכום הגמלה (7,928 ₪ ליחיד ו – 11,892 לזוג) ולא מקבל קצבה או גמלה נוספת מטעם משרד האוצר או המוסד לביטוח לאומי, שעבר את מבחן התלות.
ישנם שלוש דרגות זכאות לסיעוד והן: 9.75 שעות שבועיות, 16 שעות שבועיות ו – 18 שעות שבועיות.
גמלת סיעוד מזכה את המטופלים בשירותים הבאים: אספקה של מוצרי ספיגה, שירותי מכבסה, טיפול אישי וסיוע בניהול משק בית, לחצן מצוקה, מימון הסעה וטיפול במרכז יום לקשיש, וסיוע במימון עובד סיעוד זר.
סל השירותים המוענק לקשיש עשוי להשתנות מאדם לאדם, בהתאם למצבו הרפואי, הנפשי והכלכלי ולפיכך מסגרת השעות וגובה הגמלה תיקבע על ידי עובדת סוציאלית מטעם שירות הרווחה.
בכדי לקבל גמלת סיעוד, יש להגיש תביעה ולבצע את השלבים הבאים:
בכדי להעסיק מטפל סיעוד זר, עליכם לפעול בהתאם לשלבים הבאים:
כל מטפל סיעודי מותאם באופן אישי לדרישותיו ולצרכיו הרפואיים של המטופל והוא נדרש לעבור את ההכשרות והבדיקות הבאות:
תנאי השכר של העסקת מטפל סיעוד זר הינם כדלקמן: עובדים זרים העוסקים בתחום סיעוד, זכאים למשכורת חודשית בהתאם לשכר המינימום (כ – 6000 ₪), לדמי כיס, לדמי הבראה וחופשה, לפיצויי פיטורין ולפנסיה. כמו כן, על המעסיק לדאוג לרכישת ביטוח רפואי וביטוח לאומי עבור המטפל.
לסיכום, אם ברצונכם לקבל שירותי סיעוד פרטיים ליקיריכם, אנו ממליצים לכם לפנות לחברות המתמחות בתיווך עובדים זרים המתמחים במקצועות סיעוד או להתייעץ עם מומחה.
בישראל מוגנות זכויות עובד זר כמו זכויות עובד רגיל, ולכן כל עובד זר המועסק בישראל (עם/ללא אשרת עבודה) זכאי למגוון זכויות.
לקריאה נוספתאדם שאינו אזרח או תושב הארץ מוגדר בחוק כעובד זר, והעסקתו דורשת היתר העסקה לעובד זר הניתן על-ידי יחידות הסמך לעובדים זרים.
לקריאה נוספתהעסקת עובד זר באופן לא חוקי, בכל מדינה, יכולה לגרור צעדים קשים נגד המעסיק. גם בישראל, ישנן לא מעט תקנות נגד עניין זה, שיכולות להיות משמעותיות מאוד.
לקריאה נוספתמינהלת ההגירה (הידועה גם בשם יחידת האכיפה לזרים) הוקמה בשנת 2002 מתוקף החלטת הממשלה, מאחר ובאותה תקופה הגיע מספר העובדים הזרים בארץ למעל 400,000.
לקריאה נוספתהמידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מוסמך או של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.
כל הזכויות שמורות © 2013-2024