משטרת ההגירה - מינהלת ההגירה - יחידת האכיפה לזרים

תוכן [ הסתר ]

מינהלת ההגירה (הידועה גם בשם יחידת האכיפה לזרים או משטרת ההגירה) הוקמה בשנת 2002 מתוקף החלטת הממשלה, מאחר ובאותה תקופה הגיע מספר העובדים הזרים בארץ למעל 400,000. במסגרת מינהלת ההגירה פועלים שלושה גורמים עיקריים שאכיפת חוק הכניסה לישראל וחוקי העבודה בישראל נמצאת באחריותם: משרד הפנים, משרד התעשיה המסחר והתעסוקה, ומשטרת ישראל. מאז הקמתה הוציאה היחידה למעלה מ 100,000 צווי משמורת וצווי הרחקה. במקביל הושמו מחדש למעלה מ 15,000 עובדים זרים בעבודה חוקית בישראל.

מינהלת ההגירה פועלת ביחד עם משטרת ההגירה, שהוקמה אף היא מתוקף החלטת ממשלה. משטרת ההגירה עוסקת באיסוף מידע מודיעיני ובפעילות שטח שמטרתן הינה טיפול בנושאים הקשורים בעובדים זרים בישראל, כולל טיפול בנושא עובדים זרים המוגדרים כלא חוקיים על-פי חוק הכניסה לארץ ועל-פי חוקי העבודה.

פעילותה של מינהלת ההגירה מחולקת לחמישה מחוזות, כשבכל מחוז הוקמה יחידה אזורית העוסקת באיתור עובדים זרים, טיפול בהם ובמקרה הצורך הרחקת עובדים זרים לא חוקיים מן הארץ. היחידות גם עוסקות בעבירות של המעבידים שהעסיקו את העובדים הזרים בצורה לא חוקית. המחוזות בהם פועלת מנהלת ההגירה הינם:

  • מחוז צפון - מקריית שמונה עד חדרה. ממוקמת בנמל חיפה.

צו משמורת

במידה והתברר כי עובד זר הינו בלתי חוקי, מוצא נגדו צו משמורת על ידי ממונה ביקורת הגבולות. רוב העובדים הזרים המוחזקים על-ידי מנהלת ההגירה באמצעות צו משמורת עצורים במתקן כלא "מעשיהו". בנוסף לכך מפעילה משטרת ההגירה שני מתקני כליאה נוספים:

  • מתקן מיכ"ל - מתקן כליאה לנשים הנמצא בחדרה. במתקן זה כ-84 מקומות כליאה.
  • מתקן "צוחר" בדרום הארץ - במתקן זה כ-250 מקומות כליאה, והוא הוקם במיוחד לשם התמודדות עם מסתנני גבול ממצרים.

צו הרחקה

לאחר הוצאת צו משמורת מוצא כנגד העובד הזר הלא חוקי צו הרחקה התקף לעשר שנים, שבעקבותיו מגורש העובד מן הארץ.

נושאים חשובים


זכויות עובד זר

בישראל מוגנות זכויות עובד זר כמו זכויות עובד רגיל, ולכן כל עובד זר המועסק בישראל (עם/ללא אשרת עבודה) זכאי למגוון זכויות.

לקריאה נוספת

היתר העסקה

אדם שאינו אזרח או תושב הארץ מוגדר בחוק כעובד זר, והעסקתו דורשת היתר העסקה לעובד זר הניתן על-ידי יחידות הסמך לעובדים זרים.

לקריאה נוספת

העסקת עובד זר לא חוקי

העסקת עובד זר באופן לא חוקי, בכל מדינה, יכולה לגרור צעדים קשים נגד המעסיק. גם בישראל, ישנן לא מעט תקנות נגד עניין זה, שיכולות להיות משמעותיות מאוד.

לקריאה נוספת

משטרת ההגירה

מינהלת ההגירה (הידועה גם בשם יחידת האכיפה לזרים) הוקמה בשנת 2002 מתוקף החלטת הממשלה, מאחר ובאותה תקופה הגיע מספר העובדים הזרים בארץ למעל 400,000.

לקריאה נוספת

הבהרה

המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מוסמך או של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.

הבהרה

עובדים זרים

כל הזכויות שמורות © 2013-2024