עובד הוא עובד, ישראלי או זר, וכמעסיקים חשוב מאוד בימנו להבטיח שאתם לא מעסיקים עובדים זרים השוהים בארץ חלילה באופן בלתי חוקי, אך אם ובמידה עובד זר שלכם נעצר בחשד לשהייה בלתי חוקית, ישנם כמה דרכים בהן תוכלו לפעול כדי לנסות ולערער על המעצר ולמנוע את גירושו.
משטרת ההגירה היא למעשה ׳מינהל אכיפה וזרים׳ אשר פועל כזרוע הביצועית של רשות האוכלוסין וההגירה בישראל, ומתפקידו לאכוף את החוקים המתייחסים לשהות זרים ולתעסוקתם בארץ. כלומר, על גוף זה חלה האחריות לפעול לשמור על זכויות העובדים הזרים, ומאידך לפעול לצמצום מספר המסתננים או השוהים הבלתי חוקיים ולאכוף העסקה לא חוקית. מאות הפקחים והחוקרים הפועלים מטעם מינהל אכיפה וזרים, מוסמכים לפעול באופן משטרתי כנגד עובדים לא חוקיים וכנגד המעסיקים.
משמעות הדברים המרכזית היא שכמובן כדי להימנע ממצבים שבהם העובד נעצר באשמת שהיה בלתי חוקית, תמיד עדיף להעסיק עובדים זרים בהתאם לחוק. אבל אם חלילה אירע המקרה ועובד שלכם נעצר, רצוי בשלב הראשוני לקיים התייעצות עם עורך דין הגירה מנוסה שיוכל לבדוק את מצבו של העובד, לוודא אם יש טעם לערער על כוונתה של משטרת ההגירה לסלקו מהארץ ו/או לנקוט בצעדים להארכת תוקף אשרת העבודה שלו, בהתאם לחוק.
"מינהל אכיפה וזרים" מחולק למעשה לארבעה מרחבים גיאוגרפיים:
המינהל מחולק גם לזרועות ואגפים כאשר זרוע האכיפה מפעילה את פקחי השטח שסמכויותיהם דומות לסמכויות השוטרים, וזרוע החקירות מפעילה את החוקרים שמתפקידם לאתר מעסיקים של עובדים השוהים בארץ באופן בלתי חוקי. בנוסף לגוף זה, רשות האוכלוסין וההגירה פועלת באמצעות גופים נוספים:
אם הינכם מעסיקים עובדים פלסטיניים. אגף השירות למעסיקים, שנקרא בעבר גם "מדור תשלומים", הוא הגוף המוסמך לבצע את כל הנדרש כדי שתקבלו היתרי העסקה נדרשים. אגף זה יקבל מכם גם את דוחות השכר החודשיים עבור העובדים הפלסטינים ויעביר את התשלומים והניכויים משכרם של עובדים אלה, ליעדם.
בישראל מוגנות זכויות עובד זר כמו זכויות עובד רגיל, ולכן כל עובד זר המועסק בישראל (עם/ללא אשרת עבודה) זכאי למגוון זכויות.
לקריאה נוספתאדם שאינו אזרח או תושב הארץ מוגדר בחוק כעובד זר, והעסקתו דורשת היתר העסקה לעובד זר הניתן על-ידי יחידות הסמך לעובדים זרים.
לקריאה נוספתהעסקת עובד זר באופן לא חוקי, בכל מדינה, יכולה לגרור צעדים קשים נגד המעסיק. גם בישראל, ישנן לא מעט תקנות נגד עניין זה, שיכולות להיות משמעותיות מאוד.
לקריאה נוספתמינהלת ההגירה (הידועה גם בשם יחידת האכיפה לזרים) הוקמה בשנת 2002 מתוקף החלטת הממשלה, מאחר ובאותה תקופה הגיע מספר העובדים הזרים בארץ למעל 400,000.
לקריאה נוספתהמידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מוסמך או של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.
כל הזכויות שמורות © 2013-2024