אחד מן התחומים הבולטים בהם מועסקים זרים הוא תחום הטיפול והסיעוד. מטפלות זרות הפכו לכוח עבודה דומיננטי ומשמעותי בתחום הסיעוד והטיפול בארץ, וזאת מפאת היותן כוח עבודה זול, מוסרי, מיומן ומקצועי.
הליך העסקת מטפלות ישראליות הינו הליך שונה לחלוטין, מאשר העסקת מטפלות זרות, זאת כיוון שמדובר בסוגיה מורכבת הכרוכה בהרבה בירוקרטיה, תעודות, חקירות ושגרירויות.
במאמר הבא, נפרט אודות הליך העסקת מטפלות זרות ומהן הפרוצדורות הכרוכות בכך.
ישנם שלושה ענפי טיפול עיקריים בהם מועסקות מטפלות זרות והם:
הליך העסקת מטפלות זרות בישראל הינו הליך בירוקראטי ארוך ומורכב. יחד עם זאת, כיום ישנם מוסדות המסייעים בהליך ההעסקה של עובדים זרים, עובדה העשויה להקל פלאים על אנשים הזקוקים לכוח עזר מיידי, אך אינם בקיאים בחוקים ובתנאים של ייבוא מטפלות זרות לישראל. באופן כללי, כל הליך של העסקת כוח סיעודי זר, מתחיל בפנייה אל המוסד לביטוח לאומי, לצורך קבלת גמלת סיעוד. על מנת לקבל את הגמלה, על הקשיש לעבור את מבחן התלות ולקבל זכאות להעסקת מטפל סיעודי זר.
לאחר קבלת הזכאות, תדרשו לפנות אל יחידת הסמך לעובדים זרים של משרד התעשייה והמסחר לקבלת היתר להעסקת מטפל זר. לבסוף, תדרשו לפנות אל משרד הפנים ולהסדיר ויזת עבודה ואשרת כניסה לישראל עבור מטפלות סיעודיות זרות. היתרון העצום בייבוא עובדים זרים באמצעות סוכנות לייבוא כוח עבודה זר, טמון בעובדה כי היצע מטפלות ומטפלים העובד עם הסוכנות, עובר סינונים מקצועיים ובריאותיים מקצועיים וכן מבצעים התאמה מלאה בין דרישות המעסיק ליכולותיהן של מטפלות, כך שמעבר לעזרה בהליך הבירוקראטי, תוכלו להיות סמוכים ובטוחים כי המטפלים המקצועיים והאמינים ביותר, יטפלו ביקר לכם מכל – הוריכם.
תחילה, חשוב לציין כי מטפלות זרות נהנות ממלוא הזכויות המוקנות למטפלות בעלות אזרחות ישראלית, לרבות: דמי הבראה, חופשה שנתית, דמי מחלה, משכורת מינימום, דמי נסיעות ועוד. כאשר באופן כללי שכרן הממוצע של מטפלות סיעודיות זרות הינו שכר מינימום עם תוספת של 30% אחוז בעבור שעות נוספות, כלומר כחמשת אלפים ₪ לחודש.
כאמור, משכר זה ניתן לנכות עד 25% אחוז עבור הוצאות שונות וכן ניתן לקבל סיוע במימון מטפלות, באמצעות קבלת גמלת סעד.
לסיכומו של עניין, במידה והוריכם זקוקים לסיוע סיעודי או טיפולי על בסיס יומיומי ואין בידכם את הכלים המקצועיים ואת הזמן הדרוש לטיפול בהם, תוכלו לפנות לסיוע של גורם חיצוני ולהעסיק מטפלות סיעודיות זרות, אשר תטפלנה בהוריכם במסירות ובמקצועיות.
בישראל מוגנות זכויות עובד זר כמו זכויות עובד רגיל, ולכן כל עובד זר המועסק בישראל (עם/ללא אשרת עבודה) זכאי למגוון זכויות.
לקריאה נוספתאדם שאינו אזרח או תושב הארץ מוגדר בחוק כעובד זר, והעסקתו דורשת היתר העסקה לעובד זר הניתן על-ידי יחידות הסמך לעובדים זרים.
לקריאה נוספתהעסקת עובד זר באופן לא חוקי, בכל מדינה, יכולה לגרור צעדים קשים נגד המעסיק. גם בישראל, ישנן לא מעט תקנות נגד עניין זה, שיכולות להיות משמעותיות מאוד.
לקריאה נוספתמינהלת ההגירה (הידועה גם בשם יחידת האכיפה לזרים) הוקמה בשנת 2002 מתוקף החלטת הממשלה, מאחר ובאותה תקופה הגיע מספר העובדים הזרים בארץ למעל 400,000.
לקריאה נוספתהמידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מוסמך או של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.
כל הזכויות שמורות © 2013-2025