אשפוז בני משפחה במסגרת מחלקה סיעודית, היא תהליך משמעותי, קשה ומורכב עבור משפחות רבות בישראל.
אף על פי כן, בשנים האחרונות אנו עדים למגמת שינוי חיובית בתחום הסיעוד בישראל, אשר הרחיבה את: אפשרויות הסיעוד בישראל, את סל השירותים המוענק לזכאים לטיפול סיעודי, את התרחבות היצע חברות סיעוד המעניקות שירותים מקצועיים לקשישים ואת השיפור המתמיד באיכות הטיפול והניהול הרפואי הניתן לקשישים המטופלים במסגרת מחלקה סיעודית או שירותי בית אבות סיעודי.
במאמר הבא, נסביר אילו שירותים ניתנים למטופלים במסגרת מחלקה סיעודית וכיצד מקבלים זכאות לסיוע במימון הטיפול במסגרת מחלקה סיעודית מטעם המדינה.
בישראל מוענקים מספר פתרונות סיעוד עבור אוכלוסיית גיל הזהב והם:
חוק הסיעוד הישראלי מגדיר חולה סיעודי כאדם הזקוק לסיוע והשגחה מלאה במרבית או בכל פעולות היום יום במסגרת של מחלקה סיעודית. חולה סיעודי הוא אדם אשר מצבו הבריאותי והתפקודי הינו ירוד, עקב ליקוי גופני מתמשך, מחלה כרונית או ליקוי מנטאלי, מצב אשר דורש מעקב רפואי מקצועי צמוד לתקופה ממושכת במסגרת של מחלקה סיעודית.
אדם אשר עובר את מבחן התלות בשלושת הפרמטרים הבאים, יוגדר כחולה סיעודי ויהיה זכאי לטיפול וסיוע תקציבי מהמדינה בהתאם לתנאים הקבועים בחוק:
חוק הסיעוד הישראלי קובע כי חולה סיעודי מורכב,הוא אדם, הסובל ממחלה קשה או מספר מחלות קשות, אשר בגינן הוא נזקק לסיוע פיזי מלא במילוי אחר מטלות היום יום במסגרת של מחלקה סיעודית, וזאת בשל מצבו הבריאותי המסוכן. לרוב מדובר בחולים במחלות כרוניות קשות כגון: סרטן, איידס, חיבור למכשיר האכלה, הנשמה ועוד.
חולים סיעודיים, אשר נמצאים כזכאים לטיפול סיעודי יכולים לבחור במספר פתרונות טיפוליים כגון: העסקת מטפל סיעודי צמוד, מחלקה סיעודית, דיור מוגן ועוד.
טיפול סיעודי הוא טיפול אישי וצמוד הניתן לאדם המתקשה בביצוע פעולות היום יום, לרבות: רחצה, הלבשה, ניידות, אכילה, קניות וניהול משק הבית והשגחה במסגרת של מחלקה סיעודית.
גמלת סיעוד היא קצבה המיועדת לנכים או קשישים הזקוקים לסיוע והשגחה בביצוע פעולות היום יום. גמלת הסיעוד מוענקת בהתאם לעמידה בקריטריונים כגון: מצב משפחתי, גיל, מגורים, מבחן התלות והכנסה. כאשר קצבת גמלת הסיעוד מועברת ישירות לגורם הסיעודי המטפל בקשיש לרבות: חברות סיעוד, מחלקה סיעודית ועוד.
הזכאות לקבלת גמלת סיעוד ניתנת בהתאם לקבוע בחוק לכל אישה מעל גיל 60 ולכל גבר מעל גיל 65, אשר תלויים כמעט לחלוטין בסיוע של הזולת בכדי למלא את פעולות היום יום כגון: רחצה, הלבשה, עשיית צרכים, ניידות ועוד. כמו כן, הסיוע ניתן גם לאנשים הנמצאים במצב העלול לסכן את עצמם או את הסובבים אותם. חומרת המצב הרפואי איננה תנאי לקבלת סיעוד, אלא אך ורק בתלותו של האדם בזולתו לצורך ביצוע פעולות היום יום.
במסגרת חוק הסיעוד ניתן לקבל את השירותים הסיעודיים הבאים:
גובהה של הגמלה תלוי כאמור במצבו של הקשיש, כאשר באופן כללי ישנם שני סוגים של גמלת סיעוד והן:
אם ברצונכם לקבל זכאות לסיוע כלכלי בשיכון בן משפחתכם במוסד סיעודי או מחלקה סיעודית או כל פתרון סיעודי אחר העומד לרשותכם, תוכלו לעשות זאת באמצעות הגשת טופס תביעה לגמלת סיעוד. כל שעליכם לעשות הוא:
בכדי לשכן בן משפחה במסגרת של מחלקה סיעודית ולקבל את הסיוע הכספי המתאים יש לפנות אל לשכת הבריאות המחוזית באזור מגוריכם ולהגיש בקשה לסיוע בהסדר מוסדי סיעודי מהמדינה. כאשר במרבית המקרים פניות אלו עשויות להגיע מגורמים שונים בקהילה, כגון: שירותי הרווחה, קופת החולים, בית חולים שיקומי או בית חולים כללי.
בכדי לשכן בן משפחה במסגרת של מחלקה סיעודית יש לצרף לבקשה את המסמכים והאישורים הרפואיים הבאים:
בכדי לבחור את המסגרת הסיעודית המתאימה למטופל ( בין שמדובר בהעסקת מטפל סיעודי ובין שמדובר באשפוז במסגרת מחלקה סיעודית ובין שמדובר בסיעוד מורכב) יש להתייחס לקריטריונים הבאים בכובד ראש:
לסיכום, אם ברצונכם להעניק את הטיפול הרפואי והאישי המקצועי והמסור ביותר לבן משפחתכם האהוב, בחירה נכונה במסגרת המתאימה של מטפל סיעודי או מחלקה סיעודית היא הסוד לניהול נכון של חיי המטופל.
בישראל מוגנות זכויות עובד זר כמו זכויות עובד רגיל, ולכן כל עובד זר המועסק בישראל (עם/ללא אשרת עבודה) זכאי למגוון זכויות.
לקריאה נוספתאדם שאינו אזרח או תושב הארץ מוגדר בחוק כעובד זר, והעסקתו דורשת היתר העסקה לעובד זר הניתן על-ידי יחידות הסמך לעובדים זרים.
לקריאה נוספתהעסקת עובד זר באופן לא חוקי, בכל מדינה, יכולה לגרור צעדים קשים נגד המעסיק. גם בישראל, ישנן לא מעט תקנות נגד עניין זה, שיכולות להיות משמעותיות מאוד.
לקריאה נוספתמינהלת ההגירה (הידועה גם בשם יחידת האכיפה לזרים) הוקמה בשנת 2002 מתוקף החלטת הממשלה, מאחר ובאותה תקופה הגיע מספר העובדים הזרים בארץ למעל 400,000.
לקריאה נוספתהמידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מוסמך או של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.
כל הזכויות שמורות © 2013-2024