תוכן [ הסתר ]

בישראל מוגנות זכויות עובד זר כמו זכויות עובד רגיל, ולכן כל עובד זר המועסק בישראל (עם/ללא אשרת עבודה) זכאי לכל הזכויות הבאות:

הגדרות שכר

  • שכר מינימום - עובד זר זכאי לקבל שכר מינימום למשרה מלאה (186 שעות בחודש) בסך 3,710 ש"ח, או לחילופין שכר מינימום לשעה בסך 19.95 ש"ח.

פיטורין

  • פיצויי פיטורין - לאחר השלמת שנת עבודה העובד זכאי לפיצוים אם פוטר או שעבודתו הופסקה בשל: פטירת המעסיק/ מעבר המעסיק לבית אבות; אי חידוש הויזה; הרעה בתנאי עבודה (לדוגמא אי תשלום שכר) ; מצב בריאותי של העובד; לידה ועוד. מועד תשלום: עם הפסקת יחסי העבודה. הפיצויים מחושבים לפי שכר לחודש (לעובדי סיעוד: כולל דמי כיס) ובלבד שלא יפחת משכר מינימום (3710 ₪) X מספר שנות העבודה (כולל חלקיות שנה).

ימי מנוחה וימי חופשה

  • יום מנוחה שבועי - 36 שעות רצופות הכוללות את יום המנוחה של העובד על פי דתו. אם עבד ביום המנוחה זכאי ל- 150% משכר יום עבודה (מינימום- 239 ש"ח) ובנוסף, ליום מנוחה חלופי.

ניכויים מהשכר

הניכויים המירביים המותרים משכרו של עובד זר הינם:

  • ביטוח בריאות - עד מחצית הסכום ששלם המעסיק ולא יותר מ - 103 ₪ לחודש.

ניכוי עבור מגורים

זכויות עובד זר כוללות זכות לקבל מגורים הולמים הכוללים מיטה ומקום בארון בגדים לחפצים האישיים. בעבור מגורים אלו יכול המעסיק לקזז משכרו של העובד הזר את הסכומים הבאים:

  • ירושלים 155 ש"ח
  • תל אביב 177 ש"ח
  • חיפה 117 ש"ח
  • אזור המרכז 117 ש"ח
  • דרום 104 ש"ח
  • צפון 96 ש"ח

אם המגורים אינם בבעלות המעסיק, אז הסכום המותר לקיזוז הוא כפול מן הסכום.

דמי תיווך

הסכום המקסימאלי שמותר לחברת כוח האדם לגבות מהעובד - 3050 ₪, הוא כולל את הסכומים ששילם העובד בארצו למתווכים, אך לא את מחיר כרטיס הטיסה). לחברות כוח אדם אסור לגבות תשלום עבור איתור מעסיק לעובד, שכבר נמצא בישראל.

הערה: הנתונים המופיעים בדף זה נכונים ל-1 באפריל, 2007.

נושאים חשובים


זכויות עובד זר

בישראל מוגנות זכויות עובד זר כמו זכויות עובד רגיל, ולכן כל עובד זר המועסק בישראל (עם/ללא אשרת עבודה) זכאי למגוון זכויות.

לקריאה נוספת

היתר העסקה

אדם שאינו אזרח או תושב הארץ מוגדר בחוק כעובד זר, והעסקתו דורשת היתר העסקה לעובד זר הניתן על-ידי יחידות הסמך לעובדים זרים.

לקריאה נוספת

העסקת עובד זר לא חוקי

העסקת עובד זר באופן לא חוקי, בכל מדינה, יכולה לגרור צעדים קשים נגד המעסיק. גם בישראל, ישנן לא מעט תקנות נגד עניין זה, שיכולות להיות משמעותיות מאוד.

לקריאה נוספת

משטרת ההגירה

מינהלת ההגירה (הידועה גם בשם יחידת האכיפה לזרים) הוקמה בשנת 2002 מתוקף החלטת הממשלה, מאחר ובאותה תקופה הגיע מספר העובדים הזרים בארץ למעל 400,000.

לקריאה נוספת

הבהרה

המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מוסמך או של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.

הבהרה

עובדים זרים

כל הזכויות שמורות © 2013-2023