אם אתם עוסקים כקבלני בניין, הרשומים ברשם הקבלנים וזקוקים לעובדים, דעו כי הנכם אתם יכולים להגיש בקשה להקצאת מכסה לעובדים פלסטינים בישראל. הבקשה תופנה ללשכת השירות למעסיקים באזור בו אתם רשומים. איך זה עובד בדיוק? להלן מדריך מיוחד שלב אחרי שלב:
איך מגישים את הבקשה?
ראשית עליכם למלא שני טפסים חשובים, אותם ניתן למצוא בקלות באינטרנט באתר רשות האוכלוסין וההגירה – טופס ראשון הינו "טופס בקשה לקבלת היתרים להעסקת עובדים פלשתינאים בענף הבניין" והטופס השני הוא למעשה קובץ אקסל ובו שני חלקים מבנה הרשומה המעסיק, מגיש הבקשה ואישור על מחזור כספי ומבנה הרשומה לכל פרויקט (כאשר ניתן לרשום עד 7 פרויקטים).
שימו לב! על מנת שהבקשה שלכם תוכל להיקלט ותוגש לבחינת הוועדה, באחריותכם, כמעסיקים, למלא את הקובץ על פי ההנחיות המפורטות והמדויקות המתייחסות להגשת בקשה להקצאת מכסה להעסקת עובדים פלסטינים בענף הבניין. באשר לרישום בקובץ האקסל, גם כאן לשכת שירות למעסיקים באה לעזרתכם, והיא מציעה רשימת ישובים מקוונת ומלאה לפי א?-ב?, ממנה עליכם לבחור את שם הישוב בו מתקיים הפרויקט שלכם.
בנוסף עליכם לצרף לבקשה הצהרה על מחזור כספי:
בנוסף, יש לצרף לבקשה צילום של רישיון קבלנים בתוקף. את כל המסמכים הללו אפשר לשלוח ישירות למייל של לשכת שירות למעסיקים באזור שלכם.
זכויות העובדים הפלסטינים
לתושבים פלסטינים המועסקים בארץ ובידיהם היתר תעסוקה, מגיעות זכויות עובדים מהן נהנים העובדים הישראלים, כולל זכויות הנובעות מכוחם של הסכמים קיבוציים וצווי הרחבה ספציפיים בענף בו הם עובדים, וכן גם תנאים סוציאליים, כמו:
האפשרות להגיש בקשה להקצאת מכסה לעובדים פלסטינים, ניתנת אמנם כשירות ללא עלות, אבל כדי להבטיח שההתנהלות תהיה חלקה וללא בעיות, ושעובדי הבניין הנדרשים לכם אכן יתייצבו בזמן בפרויקט הבנייה שלכם, מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין המתמחה בתחום זה. הקצאת מכסה לעובדים פלסטינים אמורה לשפר את אופן ההעסקה של עובדים אלה ולסייע בכך גם לעובדים וגם לקבלנים, ובו בזמן להפחית את ההליך הבירוקרטי המסורבל שמשפיע מצדו על ייקור עלויות הבנייה.
זקוקים לסיוע בקבלת היתרים לעובדים פלסטינים? לחצו כאן.
* מאמר זה מתמקד בעובדי בניין אבל היתרים אלה אפשריים גם לעובדים בענף המסעדנות, בענף המלונאות ובענף התעשייה והשירותים בישראל.
בישראל מוגנות זכויות עובד זר כמו זכויות עובד רגיל, ולכן כל עובד זר המועסק בישראל (עם/ללא אשרת עבודה) זכאי למגוון זכויות.
לקריאה נוספתאדם שאינו אזרח או תושב הארץ מוגדר בחוק כעובד זר, והעסקתו דורשת היתר העסקה לעובד זר הניתן על-ידי יחידות הסמך לעובדים זרים.
לקריאה נוספתהעסקת עובד זר באופן לא חוקי, בכל מדינה, יכולה לגרור צעדים קשים נגד המעסיק. גם בישראל, ישנן לא מעט תקנות נגד עניין זה, שיכולות להיות משמעותיות מאוד.
לקריאה נוספתמינהלת ההגירה (הידועה גם בשם יחידת האכיפה לזרים) הוקמה בשנת 2002 מתוקף החלטת הממשלה, מאחר ובאותה תקופה הגיע מספר העובדים הזרים בארץ למעל 400,000.
לקריאה נוספתהמידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מוסמך או של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.
כל הזכויות שמורות © 2013-2024