בכל מדינה כיום, ישנה אוכלוסייה של נתינים זרים, אשר עובדים בה למרות שאינם אזרחים מן המניין. לאותם עובדים יש מעמד שונה משל אזרח רגיל, אך בגדול הם זכאים למעמד שמאפשר להם בעיקר להתפרנס בכבוד. לא כך כאשר מדובר בהעסקה לא חוקית: העסקת עובד זר באופן לא חוקי, בכל מדינה, יכולה לגרור צעדים קשים נגד המעסיק. גם בישראל, ישנן לא מעט תקנות נגד עניין זה, שיכולות להיות משמעותיות מאוד.
חשוב לזכור שישראל מתמודדת בשנים האחרונות עם גל עצום של זרים שנכנסים למדינה ונשארים בה למרות שאין להם אישור. המדינה מנסה בדרכים שונות להתמודד עם העניין ופועלת להשבת הסדר על כנו. במקביל לצעדים אלו, היא פועלת כדי לאתר מעסיקים אשר שוכרים את שירותיהם של עובדים זרים ונוקטת נגדים יד קשה.
מדוע זה כך? משתי סיבות: ראשית, העסקה לא חוקית של עובד זר היא בעלת משמעויות רבות. ההעסקה הזו לא מפוקחת על ידי הרשויות וכך המעסיק יכול להעלים מס מצד אחד, ומצד שני לפגוע בזכויותיו של העובד הזר, משום שאין איש שיודע באילו תנאים הוא מעסיק אותו. שנית, העסקת עובד זר ששוהה בארץ בצורה לא חוקית, מעודדת אותו להישאר בארץ - והמטרה של השלטונות הפוכה כמובן.
יש לעניין זה סעיפים ותקנות רבים מאוד, שלא ניכנס אליהם כאן לפרטי פרטים. נציין בכל זאת כמה דברים בסיסיים:
בשל מאבק השלטונות בתופעת ההגירה הלא חוקית, אט-אט גדלים העונשים וחומרתם עולה. כיום, אדם אשר נתפס לראשונה מעסיק עובד זר לא חוקי, או שעושה זאת ללא אישור, צפוי לקנס של 30 אלף שקלים - קנס מנהלי. עד לאמצע 2013, קנס זה עמד על 5,000 ₪ בלבד, מה שמשקף את חומרת העניין בעיני המדינה.
אבל זה לא הסוף. מדובר, כאמור, בעונש למי שעושה זאת (או נתפס, ליתר דיוק) בפעם הראשונה. מי שהופך לסדרתי, עשוי לקבל כנס מנהלי כפול ומכופל, ובמקרה הצורך גם להתייצב בפני שופט - כך על פי חוק העסקת עובד זר.
רשויות המדינה רשאיות - ובאחרונה אף מבצעות זאת בתדירות גבוהה והולכת - להגיש כתבי אישום נגד מעסיקים של עובדים זרים לא חוקיים, אשר נתפסו מספר פעמים. במקרים כאלו, הקנס המנהלי הראשוני יהיה כאין וכאפס לעומת העונש הצפוי לאותו מעסיק, שיכול אף להסתכן במאסר בפועל במקרים מסוימים. תקופת המאסר יכולה להגיע לשנה.
המסקנה ברורה: מעסיק של עובד זר לא חוקי, מסתכן בעונשים חמורים ביותר, שעשויים להוות עבורו מכה חמורה ביותר, ולא רק מבחינה כלכלית. העסקה של עובד לא חוקי אינה משתלמת בשום דרך שהיא, וכיום לשלטונות ההגירה יש את הזכות להגיע לעסק שמעסיק עובדים זרים גם ללא צו או התראה מוקדמת. כך, גם מי שחושב שיצליח להסתיר את הדבר, יגלה מהר מאוד שזה פשוט לא יכול לקרות.
בישראל מוגנות זכויות עובד זר כמו זכויות עובד רגיל, ולכן כל עובד זר המועסק בישראל (עם/ללא אשרת עבודה) זכאי למגוון זכויות.
לקריאה נוספתאדם שאינו אזרח או תושב הארץ מוגדר בחוק כעובד זר, והעסקתו דורשת היתר העסקה לעובד זר הניתן על-ידי יחידות הסמך לעובדים זרים.
לקריאה נוספתהעסקת עובד זר באופן לא חוקי, בכל מדינה, יכולה לגרור צעדים קשים נגד המעסיק. גם בישראל, ישנן לא מעט תקנות נגד עניין זה, שיכולות להיות משמעותיות מאוד.
לקריאה נוספתמינהלת ההגירה (הידועה גם בשם יחידת האכיפה לזרים) הוקמה בשנת 2002 מתוקף החלטת הממשלה, מאחר ובאותה תקופה הגיע מספר העובדים הזרים בארץ למעל 400,000.
לקריאה נוספתהמידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מוסמך או של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.
כל הזכויות שמורות © 2013-2024