תוכן [ הסתר ]

היתר להעסקת עובד זר הוא, במילים אחרות, התהליך שצריך לעשות כל אזרח ישראלי אשר רוצה להעסיק עובד זר בצורה חוקית. ההיתר הזה הוא שמשמש את רשויות ההגירה למעקב אחר תנאי ודרך העסקתו של אותו עובד, כמו גם לפיקוח על כמות העובדים הזרים שנמצאים בישראל ועובדים בה בכל רגע נתון.

את ההיתר הזה ניתן לקבל בכמה דרכים, כאשר במקרים בהם מדובר על עובד זר מתחום הסיעוד, יכול המעסיק לבחור בין העסקתו דרך הביטוח הלאומי לבין העסקתו באופן ישיר (מדובר באפשרות ייחודית לתחום זה).

כך או כך, הדבר הראשון שיש לעשות הוא להגיש בקשה לרשויות ההגירה בישראל ולאחר מכן, לפנות לחברת כוח אדם אשר מוסמכת לטפל בנושא, כדי שזו תדאג לאתר עבור אותו מעסיק את העובד הזר המתאים לדרישותיו.

הקפאה וחידוש של היתר העסקה

ישנם מקרים רבים בהם יחליט המעסיק, מסיבות כאלו ואחרות, להקפיא את ההיתר, כלומר: לעצור את העסקתו של אותו עובד לתקופה מסוימת. למעשה, במקרה כזה אותו עובד לא יוכל לעבוד באותה תקופה, אך יש אפשרות לחדש זאת לאחר מכן.

בקשה להקפאת ההיתר, אשר נקראת גם התליית היתר ההעסקה, תוגש באמצעות הטופס הזה אל רשות האוכלוסין וההגירה. יש למלא את הטופס במלואו כמובן, בכדי שהפנייה תיענה בצורה המהירה והמלאה ביותר.

חשוב לזכור מספר דברים בהקשר זה:

1.כאשר אדם מבקש להקפיא את היתר ההעסקה של אותו עובד, הוא אינו רשאי להעסיק עובד זר אחר וגם לא את העובד הזר עצמו, כמובן. הוא רשאי בזמן זה להעסיק עובד ישראלי בלבד

2.בזמן ההקפאה, זכאי המעסיק (החולה הסיעודי) לתוספת מסוימת של שעות טיפול שבועיות מטעם המוסד לביטוח לאומי, כמעין 'פיצוי' על המחסור שנוצר בשעות עבודתו של העובד הזר

3.כל זמן שההקפאה תלויה ועומדת, גם ההיתר עדיין בתוקף. בכל רגע נתון ניתן לשלוח בקשה לביטול ההקפאה/התלייה

4.כפועל יוצא מזה, בזמן ההקפאה תוקף ההיתר עשוי לפוג, משום שהוא נותר כפי שהיה בעת הוצאתו בתחילה. אדם אשר רוצה לחדש היתר שפג תוקפו בזמן ההקפאה, יצטרך לעבור שוב את תהליך בקשת ההיתר, כמו בפעם הראשונה.

לאחר שהוחלט על הקפאת היתר העסקת עובד זר, יכול כאמור המעסיק להחליט לחדש אותו. חידוש היתר העסקת עובד זר ייעשה באמצעות הטופס הזה, שיישלח גם הוא אל רשות האוכלוסין וההגירה. גם כאן חשוב לדעת מספר דברים:

1.חידוש ההיתר יגרור את הפסקת התוספת לגמלת הסיעוד, שניתנה למעסיק בשל העובדה שאינו זוכה לטיפול של מטפל צמוד

2.כאמור, חידוש ההיתר אפשרי רק אם הוא עודנו בתוקף. בכל מקרה אחר, יש לבקש קודם כל הוצאת היתר חדש מהרשות

3.חידוש ההיתר לא יתאפשר במידה והמעסיק לא נמצא בביתו אלא במוסד סיעודי - למעט אשפוז יום או דיור מוגן

תוקף הבקשה הזו הוא מהיום בו היא הוגשה. חשוב לזכור שלרוב, בקשות מסוג זה (הן הקפאת היתר עובד זר והן חידושו) נענות על ידי רשות האוכלוסין וההגירה תוך מספר ימים, כאשר בחלק גדול מהמקרים, יידרש שבוע לכל היותר עד למילוי הבקשה במלואה.

נושאים חשובים


זכויות עובד זר

בישראל מוגנות זכויות עובד זר כמו זכויות עובד רגיל, ולכן כל עובד זר המועסק בישראל (עם/ללא אשרת עבודה) זכאי למגוון זכויות.

לקריאה נוספת

היתר העסקה

אדם שאינו אזרח או תושב הארץ מוגדר בחוק כעובד זר, והעסקתו דורשת היתר העסקה לעובד זר הניתן על-ידי יחידות הסמך לעובדים זרים.

לקריאה נוספת

העסקת עובד זר לא חוקי

העסקת עובד זר באופן לא חוקי, בכל מדינה, יכולה לגרור צעדים קשים נגד המעסיק. גם בישראל, ישנן לא מעט תקנות נגד עניין זה, שיכולות להיות משמעותיות מאוד.

לקריאה נוספת

משטרת ההגירה

מינהלת ההגירה (הידועה גם בשם יחידת האכיפה לזרים) הוקמה בשנת 2002 מתוקף החלטת הממשלה, מאחר ובאותה תקופה הגיע מספר העובדים הזרים בארץ למעל 400,000.

לקריאה נוספת

הבהרה

המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מוסמך או של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.

הבהרה

עובדים זרים

כל הזכויות שמורות © 2013-2024