תוכן [ הסתר ]

בשנים האחרונות, עם עליית רף תאונות הדרכים והפיגועים בארץ, הפך בית חולים שיקומי "לווינשטיין" למרכז השיקומי הרפואי המוביל והמתקדם ביותר בארץ.

תהליך השיקום של מטופל לאחר תאונה, פציעה או ניתוח איננו תהליך פשוט והוא מורכב מקשיים פיזיים ומנטאליים רבים. מטופל הזוכה ליחס אישי ולתוכנית שיקום מקצועית ואיכותית המנוהלת בידי צוות מגוון של רופאים ומומחים מתחומים רפואיים שונים, יוכל בסופו של תהליך לחזור לשגרת היום יום ולנהל חיים עצמאיים.

במאמר הבא, נפרט אודות תפקידו של בית חולים שיקומי וכיצד לבחור את המרכז השיקומי המתאים.

מהו בית חולים שיקומי?

בית חולים שיקומי הוא מרכז רפואי המעניק שירותי שיקום כוללניים: פיזיים ונפשיים למגוון רחב של מטופלים ומצבים רפואיים. בית החולים השיקומי מציע למטופלים טיפול שיקומי מקצועי, מסור ואיכותי באמצעות סגל רפואי מגוון הכולל: פרופסורים, רופאים בכירים, פיזיותרפיסטים, אחיות, עובדים סוציאליים, מרפאים בעיסוק, פסיכולוגים, פסיכיאטרים, מטפלים להפרעות בתקשורת ועוד. כל זאת תוך שימוש בציוד רפואי מתקדם וחדשני במחלקות השיקומיות השונות, לרבות: סימולטור מתקדם לשיקום ואבחון נפגעי תאונות דרכים, מכשירי לוקומט ופוסטוגרף, בריכת טיפול הידרותרפי, מעבדות וירטואליות, טכנולוגיות מתקדמות לשיקום הדיבור מסוג ולקסימדיה ופלפה ועוד.

המטרה העליונה של בתי חולים שיקומיים הוא לספק את הכלים המקצועיים ואת הסביבה התומכת לשיקום החולים מבחינה פיזית ונפשית ולהחזירם לתפקוד מלא ועצמאי לאחר פציעה או מחלה כרונית.

מהו הרכב הצוות הרפואי?

כל בית חולים שיקומי מכיל צוות רפואי מגוון, מקצועי, מיומן ומנוסה העובד כיחידה אחת למען תהליך שיקומו האישי והפרטי של כל מטופל ומטופל. הצוות הרפואי השיקומי מלווה את המטופלים ואת בני משפחותיהם לאורך התהליך ומעניק לכל מטופל ומטופל יחס לבבי, אישי ומסור.

במרבית בתי החולים השיקומיים הצוות הרפואי מתחלק לתתי הצוותים הבאים:

  • הצוות הפרא רפואי - הצוות הפרא רפואי מורכב מסגל של מומחים בתחום העבודה הסוציאלית, התזונה, הפיזיותרפיה, קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק, פסיכולוגיה שיקומית ועוד.

מהן המחלקות הטיפוסיות הקיימות בבתי החולים השיקומיים בארץ?

כמעט בכל בית חולים שיקומי בארץ ניתן למצוא את המחלקות השיקומיות הבאות:

המחלקה לשיקום פסיכיאטרי, המחלקה לשיקום גריאטרי, המחלקה לשיקום אורטופדי, המחלקה לשיקום נוירולוגי, המחלקה לשיקום נפגעי שדרה, המחלקה לכירורגיה כללית, המחלקה לטיפול נמרץ, המחלקה לשיקום מהפרעות אכילה, המחלקה לשיקום מאירועי לב והמחלקה לשיקום חבלות ראש.

מהו מערך שיקום נשימתי?

מערך שיקום נשימתי הוא למעשה אגף רפואי בו מאושפזים חולים שהם מונשמים כרוניים וכן מטופלים מונשמים בעלי פוטנציאל לשיקום הנשימה העצמאית. הצוות הרפואי של אגף המונשמים כולל רופאים ומומחים שהוכשרו לטיפול בחולים הנמצאים בתהליך של גמילה ממנשם או שיקום נשימתי. חלק חשוב במערך הרפואי הנ"ל הוא לייוי פרטי, אישי ומקצועי לאורך כל תהליך השיקום המוענק במקביל גם למשפחתו של המטופל.

למי מיועד בית החולים השיקומי?

בית החולים השיקומי מיועד לחולים ומטופלים, שעברו אירועים קרדיאליים כגון: התקף לב, צנתור או ניתוח לב, חולים לאחר אשפוז ממושך, אנשים הסובלים מהפרעות אכילה, נפגעי תאונות דרכים, נפגעי פעולות איבה, נכי צה"ל, חולים שעברו ניתוחים או אירועים אורטופדים, מטופלים שעברו ניתוחים כירורגיים כגון: ניתוח כלי דם, ניתוחי בטן ועוד.

מה כוללת התוכנית השיקומית?

בכל מרכז שיקום או בית חולים שיקומי בארץ, נוהגים להרכיב תוכנית שיקום מלאה עבור כל מטופל ומטופל, כאשר באופן עקרוני קיימים מספר שלבים בולטים בתהליך השיקום של המטופל והם:

  • בדיקה שגרתית מטעם הרופא או האחות לבירור מצבו הרפואי של המטופל והתקדמותו.
  • טיפול פיזיותרפיה אישי ומקצועי לחיזוק השרירים וגופו של המטופל.
  • שעת התעמלות יומית במסגרת קבוצתית ובהדרכתה של מאמנת אישית.
  • ייעוץ פרטי מטעם פיזיולוג מומחה.
  • טיפול פסיכולוגי שיקומי.

הרצאות מקצועיות בנושאים כגון: תזונה נכונה, פעילות גופנית והפחתת מתחים.

כיצד בוחרים בית חולים שיקומי?

במידה ויקיריכם עברו תאונת דרכים קשה או ניתוח לב מסובך והם זקוקים לתהליך של שיקום פיזי ונפשי, מוטב לבחור את המסגרת הטיפולית המקצועית האיכותית ביותר אשר מתאימה לצרכי השיקום של יקיריכם.

הקפידו לבחון את הפרמטרים הבאים:

  • יש לוודא כי המוסד השיקומי פועל תחת פיקוחו של משרד הבריאות.
  • יש לבחון את איכות הרכב סגל הרופאים של בית החולים השיקומי.
  • יש לבחון את תנאי המגורים בבית החולים, לרבות: ניקיון והיגיינה, אסתטיקה, שירותי הזנה ועוד.
  • יש לבחון את אופי האוכלוסייה ( שכן, לא נשקם בני נוער במחלקה שיקומית של מבוגרים).
  • יש לבחון את התוכנית השיקומית ואת שיתוף הפעולה של המטפלים הסיעודיים במקום ואת היחס למשפחתו של המטופל.
  • תקציב – חולים, אשר מחזיקים בביטוח רפואי משלים יוכלו ליהנות מבתי חולים שיקומיים פרטיים שעלות השהות בהם הינה גבוה, לעומת אלו שאין ברשותם את הכסף הנדרש וזקוקים לעזרת המדינה ולכן מתאשפזים בבית חולים שיקומי ציבורי ממשלתי.

לסיכום, שיקום חולה נחש לתהליך מורכב, ארוך וקשה מבחינה פיזית ונפשית לא רק עבור החולה עצמו אלא גם עבור משפחתו. אם ברצונכם לעבור את התהליך על הצד המקצועי הטוב ביותר ולקבל את הטיפול המסור ביותר, בחרו בית חולים שיקומי המתאים לצרכי המטופל.

נושאים חשובים


זכויות עובד זר

בישראל מוגנות זכויות עובד זר כמו זכויות עובד רגיל, ולכן כל עובד זר המועסק בישראל (עם/ללא אשרת עבודה) זכאי למגוון זכויות.

לקריאה נוספת

היתר העסקה

אדם שאינו אזרח או תושב הארץ מוגדר בחוק כעובד זר, והעסקתו דורשת היתר העסקה לעובד זר הניתן על-ידי יחידות הסמך לעובדים זרים.

לקריאה נוספת

העסקת עובד זר לא חוקי

העסקת עובד זר באופן לא חוקי, בכל מדינה, יכולה לגרור צעדים קשים נגד המעסיק. גם בישראל, ישנן לא מעט תקנות נגד עניין זה, שיכולות להיות משמעותיות מאוד.

לקריאה נוספת

משטרת ההגירה

מינהלת ההגירה (הידועה גם בשם יחידת האכיפה לזרים) הוקמה בשנת 2002 מתוקף החלטת הממשלה, מאחר ובאותה תקופה הגיע מספר העובדים הזרים בארץ למעל 400,000.

לקריאה נוספת

הבהרה

המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מוסמך או של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.

הבהרה

עובדים זרים

כל הזכויות שמורות © 2013-2024