ביטוח נסיעות המיועד לעובדים זרים
ישנה התייחסות מיוחדת שצריך לתת עליה דגש, כאשר מדובר על ביטוח נסיעות לחו"ל עבור עובדים זרים, מה שלא פעם מציב בפני המעסיקים ובני המשפחה אתגרים שונים. בעוד שביטוח נסיעות לחו"ל עבור אזרחים תושבי הארץ זה תהליך יחסית פשוט, במקרה של עובדים זרים, התהליך בד"כ מסובך יותר – המשיכו לקרוא כאן >>
מי צריך ביטוח נסיעות לחו"ל?
בין אם מדובר על עובדים זרים בישראל אשר עוסקים בתחום עיסוק כזה או אחר, הם בד"כ נדרשים לרכוש ביטוח נסיעות לחו"ל. עם זאת, אנשים לעיתים עשויים גם לרכוש ביטוח נסיעות לעובדים זרים לצורכי עבודה או בעקבות נסיבות אישיות שונות, כמו למשל ביקור בני משפחה. ככה או ככה, בין אם הנסיבות לנסיעה הן כאלה או אחרות, ביטוח נסיעות למעשה נועד להבטיח שמירה על בריאותם של העובדים וביטחונם במהלך השהות כאן בארץ.
למה רכישת ביטוח עבור עובדים זרים מורכבת יותר?
באופן עקרוני, ביטוח נסיעות לחו"ל לעובדים זרים אינו שונה מביטוח נסיעות לאזרח שנולד כאן בארץ וגר כאן, אבל תהליך הרכישה כולל מספר שלבים נוספים ושונים מאילו אשר היו נדרשים מאת אזרח ישראלי. למשל:
איך התהליך של רכישת הביטוח עובד?
לאחר שהמעסיק של העובד הזה הציג את ההוכחות הדרושות, ניתן להנפיק פוליסת ביטוח שתכסה את כל הצרכים של המבוטחים. באופן כללי, מומלץ לבצע את התהליך מוקדם ככל האפשר ולבדוק היטב את הכיסויים הנדרשים. למשל, כמו ביטוח עבור ביטול נסיעה, קיצור נסיעה או החמרה במצב רפואי קיים (מה שיצריך מלכתחילה רכישת ביטוח נסיעות למצב רפואי קיים).
בסיכומו של דבר, ביטוח נסיעות לחו"ל עבור עובדים זרים חשוב מהמון סיבות שונות, כאשר הסיבה החשוב ביותר היא שמירה על ביטחונם ובריאותם של העובדים. בתוך כך, התהליך כולל מספר שלבים נוספים לעומת ביטוח לאזרח ישראלי, אבל בהחלט אפשר לנהל את התהליך בצורה חלקה אם מקפידים על כל הדרישות. אם אתם זקוקים לסיוע בהבנת תהליך רכישת הביטוח או במציאת הפוליסה המתאימה, תמיד מומלץ לקבל ייעוץ מותאם אישית.
בישראל מוגנות זכויות עובד זר כמו זכויות עובד רגיל, ולכן כל עובד זר המועסק בישראל (עם/ללא אשרת עבודה) זכאי למגוון זכויות.
לקריאה נוספתאדם שאינו אזרח או תושב הארץ מוגדר בחוק כעובד זר, והעסקתו דורשת היתר העסקה לעובד זר הניתן על-ידי יחידות הסמך לעובדים זרים.
לקריאה נוספתהעסקת עובד זר באופן לא חוקי, בכל מדינה, יכולה לגרור צעדים קשים נגד המעסיק. גם בישראל, ישנן לא מעט תקנות נגד עניין זה, שיכולות להיות משמעותיות מאוד.
לקריאה נוספתמינהלת ההגירה (הידועה גם בשם יחידת האכיפה לזרים) הוקמה בשנת 2002 מתוקף החלטת הממשלה, מאחר ובאותה תקופה הגיע מספר העובדים הזרים בארץ למעל 400,000.
לקריאה נוספתהמידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של עורך דין מוסמך או של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.
כל הזכויות שמורות © 2013-2024